18.10.2016 13:01

Aeroportul din Kiev “scapă” de limba rusă

Aeroportul Internațional Borispil de la Kiev este dispus să renunțe la limba rusă, scrie Obozrevateli, citînd serviciul de presă al aeroportului.

Angajații aeroportului sînt gata astfel să îndeplinească dorința ministrului infrastructurii Ucrainei, dar că pînă în prezent nu au primit indicatii scrise.

În același timp, oficialii aeroportului nu cred că vor exista probleme cu punerea în aplicare a acestor recomandări.

„Nu ar trebui să existe dificultăți, deoarece aeroportul este un mediu multi-lingvistic, iar personalul vorbeste atât limba engleză, cât și ucraineană. În cazul în care urmeaza un zbor spre Italia – anunțul este în limba italiană, spre Franța – în franceză. Limba rusă nu rasuna acum, pentru că nu există zboruri spre Rusia„ – au explicat reprezentantii aeroportului.

Publicația amintește că, anterior, ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Vladimir Omeljan a declarat că toate aeroporturile din țară ar trebui să scape de limba rusă și de numele comuniste.

“Niciun fel de limba rusă! Este vorba nu doar de politica statală, ci și de respectul față de sine, în primul rând. Angajații aeroporturilor trebuie să comunice cu pasagerii în ucraineană sau engleză”, a menționat sursa.

Omelean a mai adăugat că urmează să fie schimbate denumirile întreprinderilor și ale instituțiilor, care mai poartă ștampila sovietică.

SURSA

Comentarii