16.09.2015 14:44

Șantierele din Rusia, închise pentru străini

Moldovenilor le va fi mai greu să găsească un loc de muncă pe șantierele de construcții din Rusia. Ministerul rus al muncii a propus să limiteze începând cu 2016, cota de lucrători străini în construcții - numărul lor nu trebuie să depășească 65% din numărul total de angajați.

În alte industrii, astfel de restricții sunt valabile deja de mult timp, de exemplu în comerțul cu alcool și tutun cota este de 15 %. În domeniul construcțiilor, aceste restricții sunt prevăzute pentru prima dată.

Potrivit unui comunicat al ministerului rus al muncii, o astfel de măsură este necesară ca urmare a scăderii volumului lucrărilor de construcții și a scăderii cererii de muncitori străini. Este dificil de estimat cât de mulți lucrători străini sunt angajați în construcții în acest moment, întrucât majoritatea dintre ei muncesc ilegal.

Legislația rusă prevede sancțiuni severe pentru cei care muncesc la negru. Cu toate acestea, companiile găsesc modalități de a evita sancțiunile. Drept urmare, va fi greu, sau chiar imosibil de limitat numărul muncitorilor străini pe șantierele din Rusia, consideră experții.

Comentarii