09.10.2015 09:25

Astăzi se anunță câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace

Astăzi se va afla cine va fi marele câştigător al Premiului Nobel pentru Pace din acest an. Printre personalitățile, care figurează pe lista candidaților din acest an, se numără cancelarul german Angela Merkel, Papa Francisc, preotul eritreean Mussie Zeraidu, dar şi supravieuţuitori ai bombardamentelor nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki.

O anticipare a laureatului din acest an este dificilă, întrucât lista candidaţilor la Premiul Nobel pentru Pace este secretă. Majoritatea observatorilor consideră că în acest an Comitetul Nobel ar putea premia activişti pentru dezarmare nucleară, la 70 de ani de la atacurile de la Hiroshima şi Nagasaki, sau politicieni implicaţi în gestionarea crizei imigranţilor, care afectează Europa.

Menționăm că peste 60% dintre cetăţenii germani se opun decernării Premiului Nobel pentru Pace cancelarului Angela Merkel, întrucât consideră că Angela Merkel "nu este candidatul potrivit". Cu toate acestea, potrivit Washington Post, cancelarul german are prima şansă la câştigarea premiului în acest an. Ea ar putea fi recompensată pentru implicarea sa în gestionarea crizei imigranţilor, precum şi în soluţionarea conflicului militar din estul Ucrainei.

Comentarii