29.03.2016 08:07

Avion EgyptAir cu peste 80 de pasageri, DETURNAT spre Cipru. Echipajul şi patru străini, ţinuţi ostatici

Un avion EgyptAir care zbura pe ruta Alexandria - Cairo, cu circa 80 de oameni la bord, a fost deturnat şi a aterizat în Larnaca, Cipru. Din primele informaţii, autorul deturnării l-a ameninţat pe pilot că poartă o centură cu explozibili şi că se va arunca în aer dacă nu face ce îi cere. Femeile, copiii şi egiptenii aflaţi la bord au fost evacuaţi, iar membrii echipajului şi patru străini sunt ţinuţi ostatici.

Ibrahim Samaha, bărbatul care a deturnat avionul EgyptAir spre Larnaca, ar avea 27-28 de ani, şi aparent este cetăţean egiptean. El s-ar fi îmbarcat într-o cursă internă profitând de faptul că aceste zboruri nu sunt supuse unor măsuri de securitate foarte stricte, potrivit unui corespondent SkyNews la Cairo. Nu se ştie, încă, dacă Ibrahim Samaha este sau nu singurul hijacker.

Un purtător de cuvânt al Ministerului egiptean de Externe a transmis că 49 de pasageri au fost eliberaţi, precum şi 7 membri asistenţi ai echipajului.

Încă nu s-a confirmat existenţa unei centuri cu explozibili, însă autorităţile acţionează în conformitate cu ameninţările bărbatului care a deturnat avionul, până la proba contrarie.

Printre revendicările lui Ibrahim Sama se numără şi să-i fie trimisă o scrisoare fostei sale soţii, o cipriotă de origine greacă cu care are patru copii, potrivit televiziunii cipriote. Această informaţie aruncă într-o nouă lumină întreaga poveste. Autorităţile iau în calcul posibilitatea ca ameninţarea cu detonarea unei centuri explozibile să fi fost falsă, scopul bărbatului fiind unul personal, nu un act de terorism.

Sursa

Comentarii