13.04.2016 18:57

Austria construiește puncte de control la frontiere

Austria a început oficial să construiască o stație de control la frontiera din pasul Brenner între Innsbruck si Milano, traversarea principală în Italia, cu o construcție programată să fie finalizată până la sfârșitul lunii mai.


Marți, muncitorii au început să îndepărteze stratul de asfalt de pe autostradă. Poliția austriacă a declarat că echipajele urmau să înceapă turnarea betonului, pentru fundațiile unei săli de înregistrare, bariere și alte structuri la pasul Brenner.

Uniunea Europeană spune că este foarte preocupată de aceste planuri, care vin pe fondul temerilor unui nou aflux de migranți. În zilele următoare, balustradele vor fi îndepărtate și un acoperiș va fi construit peste autostradă astfel încât controalele la frontieră să poată fi efectuate chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. Oficialii austrieci spun că migranții care încearcă să ajungă în țările prospere ale UE vor transforma probabil şi această cale de acces, acum că nu mai există nici un pasaj liber din Turcia în Grecia sau prin Balcanii de Vest. Pasul Brenner leagă cele două țări Austria şi Italia printr-o autostradă cu mai multe benzi și un drum cu două benzi, precum și prin linii de cale ferată.

Comentarii