13.10.2015 14:15

Cei mai geberoși miliardari ai planetei

Unul dintre primii filantropi americani, Andrew Carnegie, a formulat principiul de bază al carității: ”Nimeni nu poate deveni cu adevărat bogat dacă nu îi ajută pe alții”. Oamenii bogați din toată lumea au acceptat această filosofie și donează an de an milioane de dolari în scopuri caritabile. Compania Wealth-X a întocmit topul celor mai generoși 20 de oameni ai planetei în baza sumelor de bani pe care i-au jertvit aceștia pe parcursul întregii vieți.

Wealth-X a luat în calcul, de asemenea, indicele generozității filantropilor, adică corelația dintre donațiile pe care le-au făcut și mărimea averii lor. Așa dar, pe primul loc se poziționează

1. Bill Gates. Pe parcursul vieții miliardarul a făcut donații în valoare totală de $27 mld. Averea lui se cifrează la $84,2 мld, iar indicele generozității este de 32%. Fondul Bill & Melinda Gates Foundation alocă granturi pentru programe în întreaga lume, prioritar în domeniul agriculturii, sănătății, învățământului, pentru ajutor în cazul cataclismelor naturale, pentru fondarea bibliotecilor, dar și pentru combaterea sărăciei.

2. Antreprenorul și investitorul Warren Edward Buffett. Acesta a făcut donații de circa $21,5 mld pe parcursul întregii vieți. Iar dacă e să luăm în calcul averea lui de $61 mld, indicele generozității lui Warren Edward Buffett este de 35%.

3. George Soros - creatorul fondului care-i poartă numele. Soros a donat în total nu mai puțin de $8 mld. și înregistrează un indice al generozității de 33%, având în conturi circa $24,4 mld.

Comentarii