01.03.2016 12:47

Compozitorul italian Ennio Morricone a devenit cel mai în vârstă laureat al premiilor Oscar

Compozitorul italian Ennio Morricone, care a creat coloanele sonore a peste 500 de filme celebre, a devenit, la cei 87 de ani, cel mai în vârstă câştigător al premiilor Oscar, obţinând distincţia pentru cea mai bună coloană sonoră cu filmul "The Hateful Eight", potrivit The Hollywood Reporter.

Ennio Morricone a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi alte creaţii pentru televiziune, a compus peste 100 de melodii devenite clasice şi a primit un Oscar de onoare şi alte cinci nominalizări la premiile Academiei de Film. Premiul pentru coloana sonoră a filmului "The Hateful Eight/ Cei opt odioşi", în regia lui Quentin Tarantino, a fost primul său mare trofeu obţinut în această competiţie.

"Minunat, Maestro, în sfârşit!", a scris pe Twitter prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, după trimfătoarea victorie a lui Morricone de la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film.

Morricone era cunoscut şi pentru muzica trilogiei lui Sergio Leone "Dollars", iar de-a lungul carierei sale a lucrat cu regizori de top. Prima sa nominalizare la prestigioasele premii Oscar a fost pentru "Days of Heaven" în 1979 (regizat de Terrence Malick), urmat de "The Mission" în 1986 (regia lui Roland Joffe), "The Untouchables" în 1987 (regia lui Brian de Palma), "Bugsy" in 1991 (în regia lui Berry Levinson) şi "Malena" în 2000 (regia lui Giuseppe Tornatore).

Comentarii