24.05.2019 19:55

Descoperirea făcută de o femeie, după 64 de ani de căsnicie

Audrey Phillips, 85 de ani, a fost căsătorită cu Glyn timp de 64 de ani, dar nu a știut că el are o viață dublă și că lucrează, de când avea 13 ani, pentru Serviciile secrete britanice.

Femeia a descoperit adevărul după ce soțul ei a murit în anul 2015, când a făcut ordine printre acte și a descoperit documente care atestau că el a lucrat de-a lungul anilor 40′, 50′ și 60′ ca spion, potrivit mirror.co.uk. 

Audrey îl cunoștea pe Glyn ca pe bărbatul familist, un inginer civil căruia îi plăcea să joace fotbal la o echipă locală. 

Cuplul a avut împreună doi copii, cinci nepoți și trei strănepoți, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Documentele descoperite de femeie arătau că Glyn a devenit spion de la 13 ani, când a fost scos din școală în 1944 pentru că avea o memorie fotografică și a început să lucreze la „Operațiunea XX”. 

Operațiunea a fost un proiect de contra-spionaj al MI5 care a supraveghat agenții naziști din Marea Britanie și i-a folosit pentru a transmite informații false în Germania. Glyn a fost unul dintre cei 20 de băieți tineri aleși din toată țara. 

El a fost recrutat pentru memoria lui fotografică, statură mică și dragoste sa pentru cai. 

A fost apoi antrenat să se târască prin conducte de beton în închisori și să vorbească cu germanii aflați în pușcărie. 

Dar și atunci când războiul s-a terminat, bărbatul a continuat să aibă misiuni toată viața, chiar și după ce s-a căsătorit.


SURSA

Comentarii