08.04.2016 09:26

Fidel Castro, o nouă apariție neașteptată în public

Fostul președinte cubanez și lider revoluționar, Fidel Castro, și-a făcut joi o apariție neașteptată în public, vizitând o școală din Havana pentru a celebra ziua în care s-a născut fosta sa cumnată, o eroină revoluționară care a luptat alături de el timp de aproape 60 de ani.

Televiziunea de stat a transmis imagini cu Fidel Castro stând la un birou și discutând cu elevi și profesori de la această școală, numită după soția președintelui în exercițiu Raul Castro, Vilma Espin, care a murit în 2007 la vârsta de 77 de ani.
„Sunt sigur că Vilma ar fi fost fericită într-o zi ca cea de azi. Ar vedea de ce și-a sacrificat viața. Toți cei care au pierit luptând pentru Revoluție au lăsat în urma lor energii pozitive „, a spus liderul Revoluției cubaneze din 1959.

Fostul lider cubanez era îmbrăcat sport. Ultima lui apariție pblică a avut loc, în iulie, anul trecut, când s-a întâlnit cu un grup de muncitori.

Fidel Castro, care în august ar urma împlinească 90 de ani, a predat președinția Cubei în 2008 fratelui său mai tânăr Raul Castro, din cauza unei boli. El se întâlnește deseori cu demnitari străini la locuința sa și scrie ocazional comentarii de ziar, însă este foarte rar văzut în public.

Sursa

Comentarii