01.09.2016 14:20

Forțele armate ale germaniei îi vor învăța pe refugiați să lucreze în domeniul construcțiilor

Forțele armate ale Germaniei au lansat un proiect-pilot prin care-i vor învăța pe sirieni să obțină abilități în domeniul ingineriei de construcții.

Programul va dura aproximativ 12 săptămâni, timp în care soldații îi vor învăța pe 120 de refugiați să lucreze în domeniul construcțiilor.

Germanii speră că aceste ore le vor fi utile refugiaților atunci când se vor întoarce in Siria. „Ei vor avea nevoie nu numai de pietre, dar și de oameni cu diferite abilități”, a declarat un oficial German.

Totodată, oficialii germani spun că dacă refugiații nu se vor întoarce în Siria, aceste abilități vor fi aplicate în Germania și îi vor ajuta să se integreze rapid.

De menționat că, anul trecut în Germania au sosit peste un milion de refugiați. Potrivit Oficiului Federal pentru Evaluarea Migrație, în acest an numărul de refugiați va scădea până la 300 de mii de oameni.

Inițial autoritățile germane au mizat pe faptul că refugiații or ajuta țara să rezolve probleme lipsei de personal calificat

Inițial, autoritățile germane au sperat că afluxul de imigranți din Orientul Mijlociu va ajuta țara pentru a rezolva problema lipsei de personal calificat.

SURSA

Comentarii