06.05.2019 18:07

Fostul avocat al lui Trump înainte de încarcerare: Rămân multe de spus

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, a declarat luni că „rămân încă multe lucruri de spus”, chiar înainte de a intra în închisoare pentru a ispăşi o pedeapsă de trei ani, relatează AFP.

Michael Cohen, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare pentru că a cumpărat tăcerea a două foste amante ale lui Donald Trump, pentru că a comis evaziune la plata impozitelor şi pentru că a minţit Congresul.

Însă chiar dacă fostul avocat este citat de o sută de ori în celebrul raport Mueller iar unele dintre dezvăluirile sale au dus la deschiderea de noi anchete, procurorii nu au dat dovadă de clemenţă.

O nedreptate totală, potrivit lui Michael Cohen, care a lucrat zece ani pentru organizaţia Trump şi care dă asigurări că toate actele sale reprobabile au fost comise „la cererea” magnatului new-yorkez.

Pentru preşedintele american şi aliaţii săi încarcerarea lui Michael Cohen, ale cărui dezvăluiri au ţinut media americane şi Casa Albă cu sufletul la gură timp de luni de zile, are un gust de răzbunare. Donald Trump l-a calificat pe Cohen drept "slab" şi "şobolan", dispus să spună orice minciună pentru a evita închisoarea.


SURSA

Comentarii