04.08.2016 11:20

Germania acuză Rusia de comportament cinic în Siria

Guvernul german a acuzat Rusia de comportament cinic în conflictul sirian și a cerut „încetarea imediată a focului” la Alep, potrivit Die Welt.

„Situația din Alep este tensionată”, a declarat Ulrike Demmer, adjunct al reprezentantului Guvernului Germaniei. Din cauza asediului de la Alep, în care au fost prinși aproape 300 de mii de oameni, se poate declanșa un dezastru umanitar și responsabilitatea deosebită pentru aceasta o are Rusia, care susține forțele guvernamentale siriene.

„Acorarea de către ruși a unor coridoare neprotejate pentru refugiați, în paralel continuând bombardarea orașului, de pe urmă caroră suferă din nou și din nou spitalele, este inacceptabilă și cinică”, a spus Demmer.

Potrivit Die Welt, Berlinul a denunțat pericolul asediului Alepului și a cerut de la părțile aflate în conflict, în special de forțele ruse și cele siriene, să respecte armistițiul.

Autoritățile siriene îi acuză pe rebeli că îi folosesc pe civili ca „scuturi umane”. La rândul său, rebelii acuză armata siriană și Forțele Aeriene Ruse de bombardarea spitalelor, scrie paginaderusia.ro.

SURSA

Comentarii