06.10.2015 08:50

Germanii, împotriva afluenței de imigranți

Mii de germani au ieșit ieri în stradă pentru a protesta împotriva numărului masiv de imigranți, care au dat năvală în țara lor. Oamenii sunt nemulțumiți de poziția flexibilă a Guvernului faţă de sosirea refugiaților.

Mitingul a fost organizat în centrul oraşului Dresda, la apelul mişcării islamofobe Pediga (Patrioţi Europeni contra Islamizării Occidentului).

Manifestanţii, în principal bărbaţi, au afişat pancarte antirefugiaţi şi steaguri ale Germaniei. Protestatarii strigau: "Avem dreptul să păstrăm patria şi cultura noastră germană" sau "Musulmanii trebuie să părăsească Germania, cu excepţia refugiaţilor de război". În contextul în care s-a expus criticilor privind flexibilitatea faţă de imigraţie, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat statele europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene. Aceste măsuri însă, deocamdată nu dau roade.

Potrivit Mediafax, rata popularităţii Angelei Merkel a scăzut pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Presa germană scrie că în țară ar urma să ajungă 1,5 milioane de extracomunitari în 2015, însă aceste estimări au fost infirmate de Guvernul de la Berlin.

Comentarii