03.08.2016 03:20

În plină criză, Rusia a crescut bugetul de cheltuieli pentru propagandă

Rusia a majorat cheltuielile sale cu resursele de propagandă din Marea Britanie cu mai mult de 100 de milioane de lire, scrie The Times.

Kremlinul a aprobat încă de anul trecut o creștere semnificativă a bugetului canalului de limba engleză Russia Today (RT) și altor servicii, inclusiv site-ul de știri Sputnik, care a deschis recent un nou sediu la Edinburgh.

Fiind în fruntea mass-mediei specializate în vehicularea și distribuirea de teorii ale conspirației, RT beneficiaza de o atenție financiară specială din partea Kremlinului, care se vede nevoit să taie alte cheltuieli (în principal sociale), pentru a susține aparatul de propagandă internă și externă.

Cheltuielile totale pentru postul tv, radio și alte servicii on-line din străinătate sunt estimate la 151 de milioane de lire în 2015, dar au crescut la 255 de milioane anul acesta.

De altfel, această creștere a bugetului explica deschiderea de catre RT a unei secții la Londra și a unei redacțtii în capitala Scoției.

RT a fost singurul post tv din Marea Britanie care a promovat activ ideea că referendumul privind independența Scoției a fost falsificat de autoritățile de la Londra.

SURSA

Comentarii