07.10.2016 11:50

În Ucraina a fost instalat „Semaforul viitorului”

În cele mai importante intersecţii din capitala Ucrainei au apărut câteva semafoare experimentale care au fost instalate la decizia autorităților.

Principala diferenţă dintre noile semafoare şi cele tradiţionale este că semnalele luminoase sunt dublate pe toată suprafaţa pilonului care menţine dispozitivul deasupra carosabilului.

Scopul „semafoarului viitorului” este ca şoferii şi pietonii să poată vedea de departe când este aprinsă culoare roşie, galbenă sau verde.

În urma realizării unui sondaj autoritățile din Kiev vor decide dacă semaforul va fi pe placul cetăţenilor. Dacă „semaforul viitorului” va fi pe placul cetățenilor atunci tot oraşul va fi împânzit de acestea.

Menționăm că, pe reţelele de socializare ideea a fost deja apreciată pozitiv.

Designerul Igor Sklearevskii, şeful echipei care a dezvoltat schema şi navigarea în metroul din Kiev, a citat din Conveţia de la Viena că „pe orice semn, suport sau oricare alt dispozitiv destinat pentru dirijarea traficului rutier este interzisă amplasarea unor obiecte care ar putea orbi participanţii la trafic sau să le distragă atenţia, generând astfel situaţii periculoase care ar putea cauza accidente”.

SURSA

Comentarii