09.09.2015 14:39

Juncker despre Uniunea Europeană

Uniunea Europeană duce lipsă de uniune și de Europa, iar acest lucru trebuie să se schimbe. Aceasta a declarat astăzi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind ”Starea Uniunii'', prezentat în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

În primul său discurs despre Starea Uniunii pe care îl rostește în fața Parlamentului de la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a ținut să facă precizări privind situația tensionată de la granițele UE. Șeful executivului comunitar s-a referit concret la actuala criză a refugiaților, apreciind că ''europenii trebuie să-și reamintească faptul că Europa este un continent unde fiecare, într-un fel, a fost un refugiat.

”Nu este timpul să ne fie frică, este timpul pentru umanitate și demnitate. Uniunea Europeană este un continent unde fiecare dintre noi europenii, într-un fel, a fost un refugiat. Și nu uităm niciodată că dreptul la azil este unul dintre drepturile fundamentale, cele mai importante. Este adevărat că Europa nu poate adăposti toată suferința lumii, dar trebuie să punem această problemă în perspectivă”, - a declarat președintele Comisiei.

Jean Claude Juncker a mai spus că spaţiul Schengen, de liberă circulaţie în Europa, va rezista presiunii uriaşe a valului de imigranţi.

Menționăm că Uniunea Europeană va redistribui în total 160.000 de refugiaţi în următorii ani. Relocarea refugiaților se va face pe baze obligatorii, folosindu-se criterii obiective și cuantificabile: 40 la sută din mărimea populației, 40 la sută din PIB, 10 la sută din media numărului de cereri de azil din trecut și 10 la sută din rata de șomaj.

Comentarii