26.04.2016 08:56

Crimeea se pregătește către un număr record de turiști

Odată cu sărbătorile de mai în Crimeea începe sezonul de vîrf.

Cum se pregătește peninsula să primească turiștii și cîți ani sînt necesari pentru modernizarea infrastructurii a relatat ministrul Stațiunilor Balneare și Turismului al Rusiei, Serghei Strelbișki.

Potrivit ministrului, viitoarele sărbători vor fi fierbinți nu doar din punct de vedere al vremii, dar și datorită numărului de turiști. „Potrivit datelor disponibile, probabil că sărbătorile de mai vor fi unele dintre cele mai bune în istorie – avem foarte multe cereri. Sperăm să înregistrăm un record în acest an, doar că cifra nu o voi dezvălui deocamdată”, îl citează TASS pe Strelbițki.

El a menționat că în anul curent numărul de rezervări pentru sărbătorile de mai a crescut cu 20 la sută comparativ cu 2015. Statistica pe luna martie îi face să aspire la un record: în acest an Crimeea a găzduit cel mai mare număr de turiști în istoria sa.

Acest lucru este favorizat și de politică de preț. Astfel, în mai prețul minim al unei foi la sanatoriu pentru o zi, inclusiv masa de trei ori pe zi și tratamentul de bază pornește de la 2125 de ruble. Cazarea la hotel este mai ieftină: începînd cu 1777 de ruble pentru două persoane, inclusiv micul dejun, într-un hotel mic din Crimeea de Vest pînă la 6 400 de ruble pe coasta de sud a Crimeii. Totodată, Strelbițki a specificat că foile ieftine pentru sezonul de vîrf în Crimeea deja aproape s-au epuizat.

Comentarii