28.09.2015 13:33

Manifestații în susținerea imigranților la Bruxelles

Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat în capitala Belgiei duminică, în sprijinul refugiaţilor, cerând ca aceştia să fie primiţi şi trataţi în mod adecvat. Manifestanţii au purtat bannere pe care scria "Bun venit refugiaţilor", iar mulţi dintre ei au postat pe Twitter mesaje de sprijin şi încurajare.

Organizatorii mitingului, un grup de organizaţii locale şi internaţionale pentru drepturile omului, au afirmat că s-au strâns "20.000 de persoane la Bruxelles pentru a le ura bun venit refugiaţilor".

"În spatele nostru se află toţi cetăţenii europeni care depun eforturi pentru a-i ajuta pe refugiaţi", - a declarat Elodie Francart, din cadrul Platformei Cetăţenilor, potrivit agenţiei de presă Belgiei.

Poliţia a estimat că 15.000 de persoane au participat, reunindu-se în apropierea Gării de Nord, lângă "Biroul Străinilor", unde imigranţii trebuie să depună documentele şi cererile de azil.

Într-un parc din apropiere, localnicii au construit o tabără de corturi în ultimele săptămâni, pentru a oferi alimente, haine şi adăpost imigranţilor care fug din calea conflictelor din Irak, Siria, Somalia, Eritreea şi Afganistan. Belgia are o importantă comunitate de imigranţi, iar cei sosiţi recent au fost toleraţi, totuși, Guvernul de centru-dreapta a fost criticat pentru că nu depune suficiente eforturi.

Comentarii