12.04.2016 13:55

Medici fără Frontiere: Aproximativ 10.000 de imigranți trăiesc în condiții subumane în Italia

Aproximativ 10.000 de solicitanți de azil și refugiați din Italia nu au acces la centre oficiale de primire și trăiesc în condiții subumane în locuințe improvizate, a atras marți atenția organizația Medici fără Frontiere (MfF), potrivit DPA.

Medici fără Frontiere precizează că a analizat într-un raport 35 de locuri din țară, inclusiv foste fabrici și depouri de gări. Jumătate dintre aceste locuri nu au acces la electricitate sau apă curentă, iar o treime dintre refugiați nu sunt acoperiți de serviciul național de sănătate.

"Este o populație invizibilă, ignorată sau tolerată de către instituții", a precizat, într-un comunicat, președintele MfF Italia, Loris De Filippi. El a mai acuzat faptul că astfel de amplasamente sunt evacuate cu regularitate, fără a fi oferite alternative de cazare.

MfF a mai transmis că Italia nu a luat suficient măsuri pentru a-și extinde capacitățile de primire de solicitanți de azil. La sfârșitul anului trecut avea 110.000 de locuri disponibile pentru solicitanții de azil, însă în perioada 2014-2015 a primit 148.00 de cereri.

Conform organizației medicale caritabile, sistemul de primire de solicitanți de azil al Italiei nu a fost 'paralizat' doar pentru că majoritatea imigranților care au ajuns în această țară au pornit mai departe spre nordul Europei.

Din cei 320.000 de imigranți ajunși pe mare în Italia în 2014-2015, mai puțin de o treime au înaintat cereri de azil în această țară, conform MfF.

Sursa

Comentarii