04.08.2016 11:50

Medvedev, către profesori: Vreți bani, plecați în business

Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, a venit cu un răspuns neașteptat la întrebarea dacă salariile cadrelor didactice vor fi majorate.

Potrivit înaltului oficial, profesia dată este o vocație și nu poate fi vorba de bani grei.

În cadrul forumului „Teritoriul sensurilor” din Rusia, Medvedev a fost întrebat despre salariile mici pentru profesori cu stagiul mic dacă salariul va fi majorat.

„Salariile noastre sunt de 10-15 mii ruble (150-225 dolari SUA), pe când salariile la organele de forță încep de la 50 mii ruble (750 dolari SUA). Consider, că meseria noastră este la fel de importantă. Dacă statul ne va susține, avem posibilitatea să eredicăm ceea cu ce luptă organele de forță”, a spus un profesor.

Potrivit lui Medvedev, „a fi profesor este o vocație”.

„Dacă doriți să câștigați bani, sunt o mulțime de locuri unde acest lucru poate fi realizat mult mai simplu. Același business. Dumneavoastră n-ați plecat în business, din câte înțeleg? Iata așa”, a răspuns premierul zâmbind.

Amintim că anterior Medvedev a mai avut situații asemănătoare, când aflându-se în Crimeea, a fost întrebat de pensionari despre majorarea pensiilor. Atunci, șeful Executivului de la Moscova a declarat: „Bani nu sunt. Vor fi bani, va fi indexată pensia. Fiți tari, să aveți dispoziție bună, și să fiți sănătoși”.

SURSA

Comentarii