11.05.2019 09:15

Mike Pompeo va avea o întrevedere cu Vladimir Putin în Rusia

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, va avea o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei pe care o va întreprinde săptămâna viitoare în Rusia, a anunţat vineri Departamentul de Stat american

Ministrul american de externe se va întâlni cu Putin marţea viitoare la Soci, în sudul Rusiei, după ce se va afla într-o primă etapă la Moscova, unde va depune o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut, dedicat soldaţilor sovietici ucişi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când cele două puteri mondiale erau aliate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Această vizită a lui Pompeo intervine în condiţiile în care relaţiile dintre Rusia şi SUA au devenit în ultimele zile tot mai tensionate, în special pe fondul situaţiei din Venezuela. Cele două ţări se acuză reciproc că destabilizează Venezuela, scena unei profunde crize politice.

La Soci, Pompeo va avea o întrevedere şi cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

La începutul acestei săptămâni, Mike Pompeo a avut deja o întrevedere cu omologul său rus în marja sesiunii ministeriale a Consiliului Arctic, care s-a desfăşurat în oraşul finlandez Rovaniemi. Întrevederea din Finlanda a fost a doua discuţie faţă în faţă dintre Lavrov şi Pompeo, cea precedentă având loc în marja summitului ruso-american din iulie 2018, de la Helsinki. Însă Lavrov şi Pompeo au discutat de mai multe ori la telefon.

Ministrul de externe rus a anunţat că în timpul întrevederii sale cu Mike Pompeo din Finlanda, care a durat mai mult de o oră, s-a făcut un "pas înainte în continuarea recentei convorbiri telefonice între preşedinţii SUA şi Rusiei", Donald Trump şi Vladimir Putin, care s-a axat pe o serie de "situaţii regionale, care se află în prezent pe ordinea de zi la ONU şi într-o serie de formate internaţionale", precum şi pe "probleme care se referă la securitatea strategică".


SURSA

Comentarii