15.07.2015 13:07

Naftogaz și Frontera, vor extrage gaze naturale

"Naftogaz Ucraina", și American Frontera Resurse Corporation au semnat un memorandum de înțelegere, care implică o cooperare a importurilor de gaz natural lichefiat din capacitatea companiei americane în Georgia. Potrivit memorandumului, părțile au convenit să coopereze în a investi în explorarea și dezvoltarea de petrol și gaze din Ucraina, precum și în importul de gaze naturale lichefiate în Georgia. Rezervele companiei americane în Georgia se ridică la aproximativ 300 de miliarde de metri cubi, susține agenția vz.ru.

Memorandumul a fost semnat Luni la Washington, în cadrul primului forum de afaceri SUA – Ucraina, desfăşurat de către Camera de Comerţ din SUA. Acest fapt va permite diversificarea furnizării la nivel naţional de gaz natural şi va scoate Georgia în faţă, în calitate de furnizor strategic de gaz natural în Europa. Frontera Resources Corporation este o companie internațională implicată în explorarea și producția de petrol și gaze și a fost înființată în 1996. Strategia companiei este de a găsi perspective pentru extragerea hidrocarburilor în piețele din Europa de Est, care aparțin bazinului Mării Negre. Reamintim că de la 1 iulie, ”Naftogaz din Ucraina" a oprit complet importul de gaze din Rusia.

Comentând cu privire la acțiunile de la Kiev, ministrul rus al energiei Alexander Novak a declarat că decizia de a suspenda achizițiile de gaze naturale rusești, are mai mult un caracter politic, întrucât, Ucraina nu a plătit pentru livrările de gaze pentru luna iulie. În acest scop, Fondul Monetar Internațional și Ucraina au ajuns la un acord la nivel de experți cu privire la alocarea unui împrumut Kievului în mărime de 1,7 miliarde de dolari. Cu toate acestea, FMI a declarat anterior că nu mai este dispusă să aloce bani pentru a plăti pentru combustibil.

Comentarii