09.07.2015 09:43

Nervi și trafic dat peste cap în Londra

Metroul londonez a fost oprit complet aseară, pentru prima dată din 2002, din cauza unei greve de 24 de ore declanșate de sindicaliști cu privire la înființarea unui serviciu de noapte. Circulația pe toate liniile de metrou este și în prezent oprită.

Greva, care afectează milioane de călători din capitala britanică, a fost criticată de conservatorii de la putere. Această grevă 'este inacceptabilă și nejustificată', a apreciat premierul conservator David Cameron, menționând că greva va afecta familii, muncitori și chiar companii din toată capitala'. De cealaltă parte, primarul conservator al Londrei, a calificat drept o grevă 'din motive politice', cerând sindicatelor să pună capăt acestei mișcări cât mai curând. Menționăm că, sindicatele regatului Unit al Marii Britanii cer măriri de salarii din cauza înființării, la mijlocul lunii septembrie, a unui nou serviciu de noapte pe perioada week-end-ului. În pofida unei noi oferte prezentate de London Underground, compania care gestionează rețeaua de metrou și care a propus o creștere salarială de 2% așa și nu sa ținut de cuvânt.

Regia Transportului în Comun din Londra a adăugat că perturbările ar putea continua și vineri, cerând călătorilor să se deplaseze cu bicicleta. Pentru a suplimenta mijloacele de transport au fost introduse 200 de autobuze.

Comentarii