02.09.2015 09:03

Număr record de vizitatori la Expo-Milan 2015

Expoziția universală Expo Milan 2015 a fost gazda a peste 12 milioane de vizitatori în cele patru luni de la deschiderea sa din 1 mai 2015. Conform organizatorilor, până la data de 31 august, numărul biletelor de intrare emise a ajuns la 13,748 de milioane.

August a fost a doua lună cu cel mai mare număr de vizitatori, după luna iunie, cu 3,3 milioane de vizitatori. Cifra depășește așteptările celor care prognozau o scădere a gradului de frecventare din cauza vacanțelor estivale.

Cu două luni înainte de închiderea Expo Milan 2015, publicarea acestor cifre l-au determinat pe comisarul general al expoziției mondiale, Giuseppe Sala, să spere că va putea fi atins obiectivul referitor la emiterea a 20 de milioane de bilete în cele 184 de zile ale expoziției.

Reamintim că expoziția universală Expo Milano 2015 se desfășoară, în perioada 1 mai — 31 octombrie, cu participarea a 145 de țări și trei organizații internaționale, tema generală fiind "Hrănirea Planetei. Energie pentru Viață".

Republica Moldova participă, în premieră, la această importantă expoziție mondială cu pavilion propriu. Este un eveniment de anvergură pentru creșterea notorietății și vizibilității ţării noastre pe plan mondial. La fel, este o oportunitate pentru promovarea industriilor agroalimentare, vitivinicole și textile a RM pe piața Uniunii Europene și o ocazie unică pentru a promova companiile moldovenești, interesate de parteneriate internaționale și extinderea relațiilor de export.

Comentarii