06.05.2019 18:05

Pompeo: Rusia trebuie să plece din Venezuela

Rusia, ca și alte țări, trebuie să plece din Venezuela și să nu mai intervină în afacerile sale, a declarat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, într-un interviu acordat duminică ABC.

În același timp, el a subliniat că  nu știe când președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, pe care Statele Unite îl consideră uzurpator, va fi înlăturat de la putere. „Poate dura zile, săptămâni sau luni”, a subliniat Pompeo, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro

El a mai spus ca principala responsabilitate pentru sprijinirea regimului Maduro din afara țării revine Cubei comuniste.

Pompeo nu a exclus faptul că Statele Unite vor trebui mai devreme sau mai târziu să recurgă la intervenția militară în Venezuela. În ajunul adresării sale către poporul din Venezuela, el a asigurat că Statele Unite rămân de partea celor care „luptă pentru libertate și democrație” și l-a condamnat din nou pe Maduro.

Pe 6 mai, secretarul de stat se va întâlni în Finlanda cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Venezuela va fi tema principală a întâlnirii. La începutul acestei săptămâni, președinții celor două țări au discutat despre Venezuela într-o convorbire telefonică, iar Donald Trump a declarat reporterilor că Putin, în opinia sa, nu încearcă să „intervină” în evenimentele din Venezuela.

Cu toate acestea, Rusia acuză oficial Statele Unite că încearcă să puna la care ”o lovitură de stat” în Venezuela și să răstoarne regimul lui Maduro. Totodata, Statele Unite îl recunosc pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca fiind presedintele legitim al Venezuelei.


SURSA

Comentarii