21.09.2015 14:37

Ponta nu demisionează

Comitetul Executiv al PSD a votat astăzi în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare a lui Victor Ponta ca premier. Aceasta după ce Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia lui Victor Ponta, sugerând că imaginea României are foarte mult de suferit de pe urma dosarului în care este implicat. Astfel, după ce comitetul Executiv a votat pentru respingerea moțiunii de cenzură, Ponta a precizat că va rămâne la Palatul Victoria atâta vreme, cât va avea sprijinul coaliţiei de guvernare. Întrebat de jurnaliști dacă a vorbit imediat după ședința comitetului cu Klaus Iohanis, Ponta a declarat că a discutat cu președinte mai multe probleme, care vizează inclusiv și Republica Moldova.

”Am discutat cu președintele, o să discutăm din nou, - afirmă premierul. - Mâine avem ședința de guvern cu Republica Moldova, pe parcursul căreia vor fi analizate câteva acțiuni de sprijin pentru Moldova. Aici este nevoie de Guvern și de Parlament. Asta o să prezint liderilor coaliției, după care, probabil, și liderii opoziției trebuie să fie informați și inclusiv președintele. Deci, tot ceea ce dezbatem mâine și hotărâm mâine trebuie să fie în accord politic între Guvern, Parlament și președinte”

Menționăm că, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Victor Ponta, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor.

Comentarii