15.03.2016 07:22

Putin a ordonat retragerea trupelor ruse din Siria

Președintele Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, retragerea trupelor ruse din Siria, începînd de marți, 15 martie, scrie ria.ru.


Potrivit lui Putin, trupele rusești și-au îndeplinit misiunea pe care o aveau în Siria.

"Consider că obiectivul trasat Ministerului Apărării și forțelor armate ale Federației Ruse a fost în linii mari îndeplinit și din acest motiv îi ordon ministrului apărării să înceapă de mîine retragerea celei mai mari părți a trupelor noastre din Republica Arabă Siriană", a declarat Vladimir Putin.

Moscova va păstra în Siria un punct logistic pentru necesităţile aviaţiei sale.

La scurt timp de la această discuţie cu ministrul Apărării, Putin l-a sunat pe omologul său sirian, Bashar al Assad, pe care l-a informat de decizia luată. Totodată, el le-a cerut diplomaţilor ruşi să intensifice eforturile de pace din Siria.

Intervenţia armată a Rusiei în această ţară a început în luna septembrie a anului trecut, timp în care aviaţia Moscovei a efectuat mii de raiduri.

Între timp, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că negocierile pentru pace de la Geneva nu sînt simple şi rămîne de văzut dacă toate părţile vor veni la masa de discuţii, potrivit Digi24.ro.

Comentarii