05.04.2016 15:00

Primul disc Beatles a fost vândut cu aproape 100.000 euro

Un disc foarte rar, supranumit "Sfântul Graal al trupei The Beatles", deoarece conține unele dintre primele înregistrări ale grupului britanic, a fost vândut cu 77.500 de lire sterline (98.150 de euro), la o licitație organizată în orașul Warrington din Marea Britanie, informează bbc.com.


Acest disc pe vinil, care conține pe o parte single-ul "Till There Was You" și pe cealaltă parte piesa "Hello Little Girl", a fost înregistrat în 1962.

Este primul disc înregistrat de trupa The Beatles înainte ca aceasta să debuteze în topurile britanice. De asemenea, discul conține semnătura managerului grupului, Brian Epstein.

Licitația a fost organizată de casa Omega Auctions, conform news.ro.

Discul, cu 78 de turații, a fost imprimat în magazinul HMV din Oxford Street din Londra, înainte de a fi prezentat producătorului George Martin - care a murit în luna martie a acestui an - de managerul Brian Epstein, în sediul casei de discuri EMI.

Discul a stat mai bine de o jumătate de secol în podul casei muzicianului Les Maguire, clăparul unei trupe din Manchester, Gerry and the Pacemakers.

Les Maguire, în vârstă de 74 de ani, a primit acest disc de la Brian Epstein în 1963.

The Beatles, înființată în 1960 în orașul Liverpool, este una dintre cele mai renumite și mai influente trupe din istoria muzicii rock. Alcătuită din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, formația britanică a vândut peste 1 miliard de discuri pe plan mondial.

Foto: bbc.com

Comentarii