03.02.2016 09:59

Românii, în goană după turiști ruși

Turiștii ruși s-ar putea reorienta spre stațiunile balneare, Delta Dunării, dar, mai ales, spre litoralul românesc, anul acesta. Cel puțin, asta îşi propun oficialii din turismul românesc. Să atragă în România, rușii care obișnuiau să-şi petreacă sejururile în Turcia şi Egipt, până la atacurile petrecute acolo. Însă, agenții de turism din România vor trebui să muncească mult, întrucât, rușii au pretenții mari.

Ultimele statistici arată că în România vin anual în jur de 24 de mii de turiști ruși. Reprezentanții din turism însă, vor să crească acest număr în următorii doi ani, până la 100 de mii. Și, își propun să îi atragă pe ruși prin litoralul românesc și Delta Dunării.

Atașatul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Nechaev, a spus că litoralul românesc poate fi o destinație preferată de turiștii ruși dacă acestora li se oferă anumite condiții. Destul de greu, spun agenții din turism, şi asta pentru că turiştii ruşi nu sunt deloc unii fără pretenții, ci obișnuiți cu servicii de lux, all-inclusive. Potrivit acestora, tur operatorii ruși au solicitat ca în ofertele turistice din România să fie incluse hoteluri de 4 și 5 stele.

Totodată, hotelierii români sunt realiști și susțin că nu pot concura cu hotelurile de 5 stele din Turcia, unde toate sunt dotate cu Aqua parcuri și piscine kilometrice. La fel precum, nu pot concura cu istoria pe care o au Egiptenii. În 2014 - 2,6 milioane de ruși au vizitat Egiptul și peste 3 milioane Turcia.

Comentarii