21.09.2015 09:21

Românii pregătesc primele tabere pentru refugiați

Criza imigranților devine tot mai mare pe fondul tensiunilor cauzate de închiderea unor puncte de trecere a frontierelor şi de scăderea temperaturilor. O serie de confruntări au izbucnit la Tovarnik, un oraş croat de frontieră, în timp ce sute de persoane sperau să poată urca într-un tren cu care să ajungă în Austria. Poliţia a încercat să controleze mulţimea, dar a fost depăşită de situaţie, în condiţiile în care numeroşi imigranţi au intrat pe ferestrele vagoanelor deja supraaglomerate. Disperarea imigranţilor a crescut pe măsură ce căldura a fost înlocuită de temperaturi scăzute şi ploaie.

Totodată în satul Lunga, din judeţul Timiş, România, au apărut deja primele tabere pentru refugiați. Acestea sunt amplasate pe câmp la doar un kilometru de granița cu Serbia. Potrivit digi.24.ro, în zonă a fost agitaţie toată noaptea. Până la primele ore ale dimineţii jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au ridicat aproximativ 50 de corturi. Zgomotul motoarelor de la maşinile speciale ale Ministerului de Interne, care au adus materiale de construcţii în zonă şi lumina de la lămpile montate pentru o mai bună coordonare a lucrărilor i-au alertat pe localnici. Din grădini, se puteau vedea corturile instalate.

Oficialii români ai Ministerului de Interne au făcut precizări şi cu privire la amplasarea unei a doua tabăre, în zona Stamora Moraviţa.

Comentarii