23.03.2016 15:17

Rusia face inspecții la companiile aeriene low cost

Regulatorul din domeniul transporturilor din Rusia (Rostransnadzor) a demarat inspectii la companiile aeriene low cost autohtone si straine, dupa ce un Boeing 737-800 al operatorului FlyDubai s-a prabusit sâmbata cu 62 de persoane la bord, în timpul aterizarii pe aeroportul din Rostov pe Don, în sudul Rusiei, în conditii meteorologice nefavorabile, a anuntat miercuri directorul adjunct al institutiei, Vladimir Certok, într-o declaratie pentru TASS.

'Verificam în mod constant toate companiile aeriene, iar dupa acest caz le acordam si mai multa atentie', a mai spus oficialul rus.

Aeronava Boeing 737-800, care venea din Dubai, s-a prabusit la a doua încercare de aterizare în conditii de ploaie si vânt puternic. Între prima si a doua încercare de aterizare a existat un interval de mai mult de doua ore. De ce echipajul nu a optat sa aterizeze pe un alt aeroport nu se stie.

Dupa catastrofa care a costat viata tuturor celor 62 de persoane de la bordul avionului, FlyDubai a suspendat toate zborurile pe aeroportul din Rostov pe Don.

Sursa

Comentarii