07.10.2015 07:57

Scandalul Volkswagen – oportunitate pentru restructurarea companiei

Volkswagen va începe, în luna ianuarie, rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Operațiunea urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2016. Totuși, compania va avea nevoie de doi-trei ani ”pentru a străluci din nou”. Declarația aparține noului director general al VW, Matthias Mueller.

Mueller a declarat că doar câțiva angajați ar fi fost implicați în scandalul emisiilor și a exclus posibilitatea ca predecesorul său, Martin Winterkorn, să fi știut ceva de aceste probleme.

Grupul VW va deveni mai mic și mai puțin centralizat, iar contribuția fiecărui model și brand la câștigurile companiei va fi atent analizată, a afirmat șeful VW. Acesta a adăugat că actuala criză reprezintă o oportunitate pentru restructurarea companiei, astfel încât brandurile să obțină mai multă responsabilitate.

Marți, acțiunile Volkswagen au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 2%. Acțiunile Volkswagen au coborât, săptămâna trecută, până la un minim record al ultimilor patru ani, pe măsură ce autoritățile de reglementare din mai multe state au lansat investigații referitoare la producătorul auto german, notează Agerpres cu referire la Reuters.

Amintim că Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Analiștii estimează că Grupul Volkswagen riscă amenzi care ar putea să se ridice la 7,4 miliarde de dolari numai în SUA. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Comentarii