04.04.2016 13:27

Situație tensionată în continuare în regiunea Nagorno-Karabah

Situația continuă să rămână tensionată în enclava Nagorno-Karabah, unde armata azeră a anunțat luni decesul a trei soldați ai săi în confruntări cu forțele armene, în a treia zi de lupte, cele mai violente din ultimele două decenii, după intrarea în vigoare a unui armistițiu în regiunea disputată, relatează agerpres.ro citat de UNIMEDIA.

Cei trei soldați azeri și-au pierdut viața în urma unor „tiruri de mortier și de lansatoare de grenade din tranșeele„ ocupate de forțele armene, potrivit Ministerului azer al Apărării.

„În cazul în care provocările armene continuă, noi vom lansa o operațiune de amploare de-a lungul întregii linii a frontului și vom folosi toate armele noastre” din dotare, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Vagif Dargahly.

Trupele azere „și-au intensificat luni dimineață bombardamentele asupra pozițiilor armatei Karabahului, utilizând mortiere de calibrul 152 mm, lansatoare de rachete și tancuri”, a indicat, la rândul său, așa-zisul Minister al Apărării din regiunea separatistă susținută de Armenia.

Forțele armene „au avansat în mare măsură în unele zone ale frontului și au ocupat noi poziții”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției de apărare de la Erevan, Artsrun Hovhannisian.

Declarația sa a fost denunțată ca un fals de către Baku, care susține că ar deține de sâmbătă controlul asupra mai multor înălțimi strategice din jurul Nagorno-Karabah.

Comentarii