25.07.2016 10:10

Haos la granița dintre Marea Britanie și Franța

Haos și cozi interminabile – asta au înfruntat britanicii care au vrut să meargă în Franța în acest weekend.

Aproximativ 250.000 de oameni care voiau să treacă din Dover în Calais, în Franța, au fost blocați timp de 18 ore în trafic. Enervați de situație, britanicii au acuzat că aceasta este răzbunarea francezilor pentru “Brexit”.

Situația haotică a fost declanșată de un faptul că un singur polițist de frontieră a fost la datorie în weekend. Asta a provocat o coadă interminabilă de mașini, iar aproximativ 250.000 de britanici, dintre care familii cu copii care plecau în vacanță, au fost nevoiți să își petreacă noaptea în mașini, scrie Express.co.uk. Britanicii au început să-și verse furia pe internet, unde au scris o mulțime de mesaje prin care își arătau nemulțumirea.

“Probabil este răzbunarea francezilor pentru Brexit”, a scris un britanic.

Situația a fost creată după ce poliția de frontieră franceză a impus controale de securitate amănunțite, în urma atacului terorist care a avut loc pe 14 iulie, la Nisa. Cum un număr mare de britanici doreau să traverseze Canalul și să ajungă în Franța, iar un singur polițist de frontieă le verifica pașapoartele, haosul s-a instaurat rapid.

Astfel, în apropiere de Dover, unul dintre principalele porturi ale Marii Britanii, sigurat cel mai aproape de coasta franceză, s-au format cozi uriașe. Asta cu atît mai mult cu cît operațiunea dura aproximativ 40 de minute.

“Este groaznic! Poate că am înaintat 800 de metri în ultimele opt ore. Nici măcar nu este un loc unde putem să întoarcem”, a povestit o femeie care voia să ajungă în Franța.

Situația a devenit îngrijorătoare pentru autoritățile britanice. Din cauza temperaturilor ridicate, oamenii au început să se simtă rău. Mai multe elicoptere ale poliției au adus aproximativ 12.000 de sticle cu apă pentru cei care nu avea provizii. Aceleași probleme ar putea să fie și astăzi, astfel că oficialii britanici i-au avertizat pe cetățeni să se înarmeze cu răbdare, dar și cu multă apă și hrană.



SURSA

Comentarii