07.09.2016 10:16

SUA au extins lista companiilor care intră sub incidența sancțiunilor anti-rusești

Departamentul de Comert al SUA a introdus peste 80 de companii din Rusia în lista de sancțiuni în legătură cu evenimentele din Crimeea și Ucraina.

Decizia a fost luată în sensul dezvoltarii sancțiunilor sectoriale împotriva Rusiei, pe care Trezoreria SUA a anunțat-o săptămîna trecută.

Lista este publicată pe site-ul oficial al Federal Register. În total, în listă sînt 81 de companii din Rusia, Crimeea, Hong Kong și India. Majoritatea apăreau deja în lista Trezoreriei SUA, dar sînt 11 nume noi, asociate cu industria de apărare din Rusia. Printre acestea se numără „Angstrem-M”,”Angstrem-T”, ”Angstrem”, „VO Radioexport”, Permskaya nauchno-proizvodstvennaya priborostroitel’naya kompaniya, „Micron”, „Mikran”, Granat, Technopole Company, Technopole Ltd, „Giovan”.

„Biroul întrperinde această acțiune în scopul asigurarii eficienței sancțiunilor existente împotriva Rusiei pentru încălcarea dreptului internațional și alimentarii conflictului din Ucraina”, – anunta Biroul de Industrie și Securitate al Departamentul de Comerț al SUA.

Prezența pe Entity List presupune un regim de control deosebit de strict al exporturilor din Statele Unite ale Americii. Practic, acest lucru înseamnă o interdicție privind furnizarea oricărui produs sau software de origine americană, care face obiectul reglementărilor privind controlul exporturilor din SUA. În același timp, daca produsul este de origine americana, restricțiile impuse sînt obligatorii pentru toate companiile, indiferent de naționalitatea sau țara de expediere.

SURSA

Comentarii