30.06.2015 16:17

Suburbiile orașului rus Nefteiugansk, inundate cu petrol

Suburbiile orașului rus Nefteiugansk au fost inundate cu petrol, după ce o conductă s-a spart, iar petrolul s-a deversat pe o suprafaţă de 10 hectare.

Oraşul Nefteiugansk din districtul autonom Hantî-Mansi se află între două ramificaţii ale râului Obi, iar inundaţiile sunt de neevitat în această perioadă. Totuşi, autorităţile locale nu au fost destul de prudente, iar o avarie la o conductă de petrol a adus la deversarea unor mari cantităţi de petrol în apă, ceea ce poate aduce la un dezastru ecologic în zonă.

Presa locală a anunţat că despre spargerea conductei se ştia înainte de inundaţii, însă lucrările de reparare au întârziat, iar deversarea de petrol s-a produa ineevitabil, mai ales că gaura din conductă avea un diametru de cca 40 cm. Nu se cunoaște cantitatea exactă de petrol care s-a vărsat, însă până acum au reușit să colecteze peste 50 de metri cubi de emulsie de petrol, iar oamenii se plâng în continuare de mirosul neplăcut.
“Acum nu doar că ne îneacă, dar ne îneacă şi cu petrol. Acum nu vom putea să ne scăldăm, nu vom putea pescui şi nici în grădină nu vom putea creşte ceva”, a scris un localnic pe o reţea de socializare.

Consecințele accidentului pot fi dezastruoase, dacă scurgerile de petrol vor ajunge în fluviul Obi, care se întinde pe o distanţă de 3650 de kilometri şi se varsă în Oceanul Arctic.

Comentarii