23.02.2016 13:29

Suedia vrea continuarea relaţiilor de colaborare cu Moldova, ambasadoare

Suedia este dispusă să continue relaţiile de colaborare cu Republica Moldova. Despre aceasta a declarat ambasadoarea Suediei, Signe Burgastaller, în cadrul unei întrevederi cu ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Eduard Grama. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia actuală în agricultură şi industria alimentară din Moldova şi priorităţile ministerului pentru anul 2016, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al ministerului.

Eduard Grama a remarcat aportul statului suedez pentru dezvoltarea agriculturii şi a exprimat convingerea că relaţiile de colaborare vor continua prin implementarea proiectelor în derulare şi a unor iniţiative noi.

La capitolul priorităţi, ministrul a remarcat plata la timp a subvenţiilor în domeniul agriculturii, promovarea Legii subvenţionării, modificarea Codului Funciar, reforma ştiinţei şi învăţământului precum şi evaluarea instituţiilor din subordine.

Totodată, Eduard Grama a vorbit despre intenţia de a introduce o nouă măsură de subvenţionare pentru produsele ecologice.

www.ipn.md

Comentarii