23.09.2015 07:45

Ucraina ”va lupta” pentru despăgubiri de 50 de miliarde de dolari

Autorităţile ucrainene intenţionează să ceară Rusiei despăgubiri de 50 miliarde de dolari prin intermediul instanţelor internaţionale pentru anexarea Crimeea şi susținerea rebelilor din Donbas. Această declarație îi aparține ministrului ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin.

Într-un interviu pentru postul de televiziune "24", citat de agenţia de presă Unian, ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a spus că autoritățile ucrainiene au luat în calcul inclusiv costul nisipului pe care nu-l pot folosi. De asemenea, el a menționat că procesele în instanțele internaționale o să dureeze patru - șase ani.

Potrivit lui, "pînă la urmă suma, în urma acestor procese, s-ar putea ridica la mărimea daunelor în "cazul Iukos" - proces cîștigat la Curtea de Arbitraj de la Haga împotriva Rusiei de către acționarii companiei Iukos, care au obținut despăgubiri în valoare de 50 de miliarde de dolari”.

Totodată, șeful diplomației ucrainiene declară că nimeni nu a mai intentat, pînă în acest moment, un proces la Curtea Internațională de Justiție a ONU pentru nerespectarea convenției privind finanțarea terorismului și dacă Ucraina o să dovedească că Rusia a finanțat și finanțează terorismul, această situație ar putea duce la o serie de "circumstanțe complet neprevăzute".

Comentarii