23.09.2015 08:40

UE ”va găzdui” cei 120.000 de refugiați

UE a a aprobat cu ”o largă majoritate” repartizarea celor 120.000 de refugiați sirieni. Decizia a fost luată chiar dacă mai multe țări din Europa Centrală și de Est s-au manifestat împotriva acestei măsuri.

La reuniunea miniștrilor de interne și ai justiției din cele 28 de țări UE, a fost votată propunerea Comisiei Europene de relocalizare a imigranților, care se află în prezent în Italia şi Grecia.

Totodată, ministrul de interne ceh, Milan Chovanec a precizat că Cehia, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut.

Cu toate acestea, potrivit legislaţiei europene, statele care au votat "împotrivă" vor fi obligate să aplice decizia luată.

În cadrul reuniunii, România a susţinut ideea că nu există suficiente centre de refugiaţi pe teritoriul țării şi urmează ca din cei 120.000 să primească doar aproximativ 2.500 de refugiaţi, în loc de circa 4.500, alocaţi de către Comisia Europeană.

Menționăm că astăzi va avea loc un summit extraordinar al şefilor de stat şi de guvern din UE. Liderii europeni urmează să discute şi despre siguranţa graniţelor externe ale Uniunii Europene. În cadrul evenimentului, România va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

Comentarii