03.07.2015 14:22

Un englez vrea să salveze Grecia de la faliment

Un englez de 29 de ani a pornit o strângere de fonduri online pentru a salva Grecia de la incapacitatea de plată. Potrivit informațiilor care apar pe site-ul unde a deschis Thom Feeney fondul, în doar cinci zile a crescut până la 1 milion 600 mii de euro.

În contul deschis de Thom Feeney, au depus peste 90 de mii de persoane, rata medie fiind de aproximativ 15 euro de fiecare donator.
Feeney a spus anterior că Uniunea Europeană este „casa" a peste 503 milioane de oameni. Și că dacă fiecare cetățean al UE va contribui cu câțiva euro, atunci vor ajuta Grecia să revină pe linia de plutire.

Englezul susţine că toţi banii din donaţii vor merge către Grecia, iar donatorii vor primi diverse „recompense", în funcţie de suma cu care contribuie. Feeney mai spune că cetățenii din Europa mai pot contribui la scoaterea Greciei din incapacitate de plată dacă cumpără produse grecești sau dacă merg să se odihnească în această țară în calitate de turiști. Menționăm că, Thom Feeney este un londonez de 29 ani, și a lansat o campanie de strângere de bani de șapte zile pentru a plăti tranșa de 1,6 miliarde euro pe care Grecia ar trebui să o achite catre FMI.

Comentarii