26.08.2015 13:56

Un val fără precedent de imigranți se îndreaptă spre Europa

Un val uriaș de refugiați din Orient se îndreaptă rapid spre Europa. Mii de imigranţi reuşesc să intre în fiecare zi din Serbia în Ungaria, ţară membră a spaţiului Schengen. De aici, ei speră să ajungă mai uşor Vest, în special în Germania.

În ultimele 24 de ore, raportul Poliției de Frontieră din Ungaria arată că prin județul Csongrad, de la frontiera cu Serbia, au intrat 2.200 de refugiați. Cei mai mulți vin pe calea ferată, dar sunt și oameni care încearcă să forțeze gardul de sârmă construit tocmai pentru a împiedica pătrunderea imigranților în Ungaria.

Oamenii sunt pe drum de zile întregi, dar nu renunţă la visul de a-şi clădi o viaţă într-o ţara civilizată. Pentru mulţi nu există cale de întoarcere, aşa că nu au nimic de pierdut. Ţelul este să ajungă cât mai repede la destinaţie.

Guvernul de la Budapesta s-a întrunit de urgenţă pentru a discuta criza imigranţilor, în special situaţia de la frontiera de sud, cu Serbia. Armata ungară a început deja vara aceasta construirea unui gard de sârmă ghimpată, lung de aproximativ 175 de kilometri, la frontiera cu Serbia, pentru a opri valul de imigranţi. Totodată, Budapesta ar putea trimite armata la graniță, pentru a face față fluxului de refugiați. Între timp, cancelarul german, Angela Merkel a cerut țărilor europene să formeze centre de înregistrare a refugiaților pentru a ține cont de numărul acestora. Ca o soluție, țările UE se gândesc să stabilească un mecanism permanent pentru împărţirea imigranţilor între toate statele.

Comentarii