17.09.2015 09:30

Ungaria: tunuri de apă împotriva imigranților

Criza imigranților din europa devine din ce în ce mai critică. Aseară, la frontiera dintre Ungaria și Serbia au avut loc ciocniri violente între poliția maghiară și refugiați. În urma confruntărilor cel puţin 22 de persoane au fost rănite.

Poliţiştii ungari dotaţi cu bastoane au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă, miercuri, împotriva sutelor de imigranţi care au rupt gardul metalic de la frontiera cu Serbia şi au încercat să pătrundă ilegal în Ungaria, notează agerpres.ro.

Bărbaţi furioşi - cei mai mulţi refugiaţi din Siria şi Irak - au aruncat cu pietre şi sticle de plastic spre poliţişti, scandând "Deschideţi!" în limba engleză. Numeroşi copii şi femei plângeau în timp ce bărbaţii, cu feţele acoperite de eşarfe, se îndreptau spre forţele de ordine în pofida gazelor lacrimogene şi a fumului degajat de cauciucurile incendiate de mulţime. Drept rezultat, douăzeci de poliţişti ungari şi doi copii au fost răniţi în confruntările dintre imigranţi şi forţele de ordine produse la frontiera ungaro-sârbă, anunţă Guvernul de la Budapesta, potrivit Reuters.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi, care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria. Menționăm că Ungaria plănuieşte să construiască un gard lung de 70 de kilometri și de-a lungul frontierei sale cu România, la fel precum și la frontiera cu Croația, pentru a preveni intrarea imigranţilor clandestini.

Comentarii