24.06.2015 16:15

Veste tristă pentru cei care vor să ajungă în vacanță în Grecia în această vară

Veste tristă pentru cei care vor să ajungă în vacanță în Grecia în această vară. Guvernul din Atena intenționează să dubleze taxele în sectorul turistic pentru a acumula venituri suplimentare la buget și a putea plăti o parte din datoriile către Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană.

Autoritățile elene anunță că turismul este în acest moment cea mai profitabilă sursă de venituri pentru Grecia și poate ajuta țara să iasă din criză, notează ziarulnațional.md. Operatorii turistici au reacționat la inițiativa guvernanților și au avertizat că majorarea taxelor va însemna un „sărut al morţii” pentru afacerile turistice. Potrivit propunerilor Guvernului elen, impozitele pentru restaurante ar urma să crească de la 13% la 23%, iar pentru hotelieri de la 6,5% la 13%. Urmează a fi majorate și impozitele achitate de operatorii turistici din mai multe insule grecești, care beneficiază în prezent de o reducere a TVA-ului de 30% faţă de restul Greciei.


Preşedintele Asociaţiei restaurantelor din Grecia, Thanassis Papanikolaou, afirmă că taxele au fost majorate și în 2011, iar acest lucru a dus la închiderea a 4 500 de firme şi pierderea a 40 de mii de locuri de muncă.
Pe de altă parte, un reprezentant al Organizaţiei Naţionale de Turism din Grecia a punctat că „Grecia va rămâne o destinaţie turistică importantă şi competitivă indiferent de măsurile care vor fi luate”.

Comentarii