11.07.2016 11:40

Mexicul nu va plăti pentru zidul pe care vrea să-l construiască Trump

Donald Trump, candidat la alegerile prezidențiale din SUA, susține că multe din problemele americanilor se vor rezolva după ce va construi un zid „mare și frumos” la granița sudică a SUA și că Mexic va plăti pentru el.

Însă, președintele Enrique Pena Nieto a dat asigurări duminică că Mexicul ‘în nici un caz’ nu va plăti pentru zidul pe care candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, vrea să-l construiască de-a lungul frontierei americano-mexicane, dacă acesta va cîștiga alegerile SUA 2016.

„În nici un caz Mexicul nu va plăti pentru acest zid”, a spus Pena Nieto în engleză în cadrul unui interviu pentru CNN.

Președintele mexican a menționat că Mexicul nu se va amesteca într-o eventuală decizie politică luată la Washington, dar a precizat că nu va cheltui nici un ban pentru acest proiect.

În interviul pentru CNN, Peña-Nieto a subliniat că cele două țări ar trebui să aibă o relație solidă dacă speră la prosperitate.

Președintele Pena Nieto a exclus încă din martie eventualitatea ca Mexicul să finanțeze construcția zidului dorit de Donald Trump. În același timp, ministrul mexican de finanțe a spus că guvernul său nu va plăti ‘sub nici un pretext’ pentru acest zid.



SURSA

Comentarii