11.02.2015 14:28

100 de tone de substanţă chimică interzisă, descoperite într-un depozit din capitală

Oamenii legii au depistat într-un depozit din capitală 100 de tone de sulfat de magneziu cristalohidrat, substanţă chimică interzisă spre utilizare pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, substanţa a fost introdusă în ţară în 2013, în baza unor documente neautentice. Recent, oamenii legii au descins la un depozit de pe strada Munceşti, depistând substanţa.

Institutul de Chimie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei a stabilit că este vorba de sulfat de magneziu cristalohidrat. Substanţa chimică nu este înscrisă în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar şi fertilizanţi permise pentru utilizare în Republica Moldova. Depozitul a fost sigilat.

Cazul dat a fost documentat în perioada 26 ianuarie-6 februarie. Materialele acumulate au fost expediate spre examinare Procuraturii municipiului Chişinău.

Solicitat de IPN, procurorul capitalei, Ion Diacov, a declarat că, deocamdată, nu a fost intentată o cauză penală. Procurorii urmează să efectueze investigaţii suplimentare pe acest caz.

Comentarii