31.10.2015 07:41

27 de morți și zeci de răniți într-un incendiu din București

Cel puțin 27 de persoane au murit și 145 au fost rănite într-o explozie și un incendiu produse într-un club de noapte din București, România, unde erau adunate sute de persoane vineri seară, unul dintre cele mai grave incidente din capitală în ultimele decenii, au anunțat oficiali guvernamentali români.

Incendiul de la Clubul Colectiv din capitala României a fost provocat de artificii în timpul unui show pirotehnic.

Președintele român Klaus Iohannis s-a declarat profund șocat și întristat.

"Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal", - a spus el într-o postare de pagina sa de Facebook.

Bilanțul morților ar putea crește în continuare în urma tragediei produse în acest club unde avea loc un concert rock la care participau până la 400 de persoane, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Un martor a declarat că au fost focuri de artificii în interiorul clubului. Un pilon și tavanul clubului au luat foc și apoi s-a produs o explozie urmată de un fum greu.

Imaginile TV arătau ofițeri de poliție și paramedici încerând să resusciteze tineri așezați pe trotuar în timp ce se auzeau sirenele tot mai multor ambulanțe venite la fața locului.

"A fost o busculadă de oameni care încercau să fugă afară din clubul (Colectiv)", - a declarat un bărbat care a scăpat fără pantofi.

"Este o mare tragedie", a afirmat la rândul său ministrul de interne Gabriel Oprea la fața locului.

Sursă: agerpres.ro

Comentarii