16.07.2014 10:01

AFACERE CU BANI FALȘI

Afacere cu dolari falși. Poliția a reținut în flagrant o grupare bănuită de fabricarea și realizarea dolarilor falşi. Conform unei informaţii operative, din grupare fac parte doi bărbați cu vîrste de 29 și 38 de ani, locuitori ai satului Zăicani, raionul Râșcani. Indivizii sunt bănuiți de fabricarea și punerea în circulaţie a dolarilor falşi, în special a bancnotelor de 100.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, grupul activa de aproximativ un an, în raza municipiului Bălți. Reținerea a avut loc în timp ce unul din suspecți a încercat să schimbe 6 bacnote cu nominalul de 100 dolari SUA . Forţele de ordine au stabilit ca suspecții aduceau dolarii falși din Federația Rusă, prin contrabandă, camuflându-le în diferite pachete. Mai mult, în urma unor percheziţii efectuate, la domiciliul unuia dintre bănuiți, angajații Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Inspectoratul de Poliție Bălți și Procuratura municipiului Bălți au depistat 11 bancnote cu nominalul de 100 dolari SUA.
În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru punerea în circulaţie a banilor falşi sau a titlurilor de valoare falsă. Potrivit legislaţiei, persoanele vinovate de comiterea acestei fapte riscă privaţiune de liberate de la 7 la 15 ani. Actualmente, cazul este cercetat de poliţie în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Comentarii