07.07.2014 15:28

ARMATA UCRAINEANĂ AVANSEAZĂ

Situaţia din ucraina este în continuare tensionată. Armata ucraineană a distrus mai mult de zece arme grele într-un atac împotriva convoiului insurgenților, care se retrăgeau din Slaviansk înspre regiunea de est, orașele Donețk și Gorlovka. Despre aceasta a anunțat ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei, declarând că a fost distrus 'nucleul' capacităților insurgenților, relatează agenția de presă Ria Novosti.

În același timp, forţele ucrainene au preluat controlul asupra a două oraşe situate la sud de Slaviansk, în drum spre Doneţk. Despre aceasta a anunţat preşedinţia Ucrainei într-un comunicat. Peste 2.000 rebeli ameninţă cu lansarea conflictului armat. Sâmbătă, forţele ucrainene au preluat controlul asupra teritoriilor Slaviansk şi Kramatorsk, care erau încercuite de armată de mai multe săptămâni, experții fiind de părere că acesta este primul succes important al Kievului pe teren de la reluarea ofensivei militare.
Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare a anunţat, ulterior, că luptătorii rebeli au părăsit oraşele Drujkivka şi Kostiantinivka. În oraşele asupra cărora trupele ucrainene au preluat controlul nu s-au purtat, totuşi, lupte, deoarece insurgenții aceştia băteau în retragere către bastioanele de la Doneţk şi Gorlivka.

Comentarii