12.10.2015 09:28

Atac sângeros în Turcia

95 de morți și alte 246 de victime au fost spitalizate cu diverse leziuni corporale în urma celui mai sângeros atentat din istoria Turciei după cel de la Ankara. Incidentul a scos mii de oameni din mai multe zone ale ţării în stradă. Aceștia se arată nemulţumiţi de modul în care autorităţile le-au asigurat securitatea celor care se aflau lângă gara centrală, în momentul tragediei.

După acest episod cumplit, Guvernul Turciei a decretat trei zile de doliu naţional. Incidentul a scos în stradă mii de oameni din mai multe zone ale ţării. Doar la Istanbul, peste 10 mii de oameni au ieşit în stradă. Manifestanţii acuză autorităţile că nu au prevenit aceste atacuri şi că nu au întreprins toate măsurile cuvenite. Mulţi dintre protestatari susţin că le este frică pentru viaţa lor şi a celor dragi.

Autorităţile de la Ankara spun că atentatele au fost comise de către doi atacatori sinucigaşi. Urmează să fie stabilit care dintre grupările teroriste stau în spatele atacului.

Menționăm că sâmbătă dimineaţa, în apropierea gării centrale din Ankara au avut loc două explozii. Acolo, tocmai se adunase mii de oameni pentru a participa la o manisfestaţie pentru pace, dar să şi protesteze faţă de reluarea conflictului sângeros dintre Ankara şi rebelii kurzi.

Comentarii