08.01.2015 13:02

Atacul terorist din Paris: 7 persoane au fost arestate preventiv

Sapte persoane se afla joi in arest preventiv in cadrul anchetei privind atacul comis cu o zi inainte impotriva saptamanalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, a anuntat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Premierul Manuel Valls a subliniat pentru postul de radio RTL "dificultatea" cu care se confrunta politia din cauza "numarului mare de indivizi care reprezinta un pericol".

Politia franceza a publicat fotografiile a doi frati suspectati ca ar fi autorii atacului si care fac obiectul unor "mandate de cautare", Cherif si Said Kouachi, in varsta de 32 si, respectiv, 34 de ani, si a facut apel la marturiile persoanelor care au asistat la atac. Cei doi suspecti "sunt probabil inarmati si periculosi", a avertizat prefectura de politie din Paris.

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, in varsta de 18 ani, s-a predat politiei la Charleville-Mézières, in nord-estul Frantei. Fratii Kouachi sunt suspectati ca au ucis 12 persoane si au ranit alte 11 in timpul unui atac in redactia Charlie Hebdo din Paris, inainte de a fugi. Atacul a provocat un val de indignare in Franta si a determinat peste 100.000 de persoane sa manifesteze spontan in toata tara pentru a denunta terorismul, transmite Mediafax.

Comentarii